X-com

Hoe zet ik Google Posts in voor mijn bedrijf?

Als jij jouw bedrijf opvallender in Google Search en Google Maps wil laten verschijnen,  dan kan je niet om Google Mijn Bedrijf heen. Sinds juni 2017 is er nog een extra reden om Google Mijn Bedrijf te gebruiken: Google Posts! Deze nieuwe feature geeft jouw naast social media een extra kanaal om jouw content op te verspreiden.

Handig wanneer je een tijdelijke actie onder de aandacht wilt brengen

Wat kan ik met Google Posts?

Google Posts geeft bedrijven de mogelijkheid om eigen content direct zichtbaar te maken wanneer men naar de desbetreffende bedrijfsnaam zoekt binnen Google Search en Google Maps. De post kan maximaal 300 woorden bevatten en kan worden voorzien van beeldmateriaal. Daarnaast kan een button worden toegevoegd om de zoeker door te linken naar een specifieke pagina. Ten slotte is het ook mogelijk om een specifieke periode in te stellen wanneer de post zichtbaar is. Dit is bijvoorbeeld handig wanneer je een tijdelijke actie onder de aandacht wilt brengen. Een Google Post blijft overigens 7 dagen zichtbaar.

Maar hoe ziet zo’n Google Posts er dan in praktijk uit? De content wordt tussen de reguliere Google Mijn Bedrijf informatie vertoond:

Hoe stel ik Google Posts in?

Lijkt het jou wel wat om gebruik te maken van Google Posts? Content plaatsen op Google Posts is een fluitje van een cent! Log in op Google Mijn Bedrijf en klik op “Locatie Beheren” van jouw desbetreffende bedrijfslocatie. Vervolgens kan je in het linker menu naar “Posts” navigeren. Binnen dit scherm kan je vervolgens een post maken en inplannen. Ook is het mogelijk om een voorbeeld van de post te bekijken.

Het mooie van Google Posts is dat men alleen de bedrijfsnaam als zoekopdracht binnen Google hoeft in te voeren. Hierdoor bereik je met Google Posts een doelgroep die bekend is met jouw merk, maar nog niet perse dezelfde engagement hebben als op jouw andere social media bedrijfspagina’s. Stem daarom jouw content ook af op personen met minder engagement met jouw merk. Voor welke content zou jij Google Posts inzetten?

Spreekt dit project je aan?

Neem dan contact met ons op.

Mail ons: info@x-com.nl