X-com

Grote omzetstijging Foto de Vakman door organische groei

Hoewel Foto de Vakman opereert in een zeer competitieve markt - fotografie en alles wat daarmee samenhangt - is het bedrijf een stabiele en groeiende organisatie binnen het segment. Een sterke organische basis is hierbij enorm belangrijk, zeker met het oog op affiliate marketing en andere online advertising platformen. Door de toenemende kosten voor deze platformen is het belangrijk om organisch goed te scoren.

Stabiele organische basis

X-com is voor Foto de Vakman zeer gericht aan de slag gegaan met SEO. Hierbij is een samenwerking tussen beide partijen zeer belangrijk. Er is gestart met een uitgebreide SEO analyse welke heeft geleid tot een duidelijke SEO structuur. Het doel hierbij is het behalen van goede posities binnen de organische zoekresultaten. De focus ligt op specifiek & interessante modellen die voor Foto de Vakman belangrijk zijn, maar ook genoeg potentie bieden voor SEO. Hetzelfde geldt voor categorie- en merkgerelateerde content. Er is samen gewerkt aan een stabiele basis, die heeft gezorgd voor een stijging in organisch verkeer.

Sterke stijging conversiepercentage organische bezoekers

De sterke, organische positie heeft ertoe geleid dat de e-commerce statistieken aanzienlijk zijn verbeterd. De opbrengsten vanuit het organische zoekverkeer zijn op de webshop met maar liefst 75% gestegen. Daarbij hebben de organische bezoekers ook gezorgd voor 35% meer transacties. Dat de SEO werkzaamheden effectief zijn geweest blijkt ook uit het feit dat het conversiepercentage met 30% is gestegen. Mooie online marketing resultaten!

Facts & Figures

  • 75% meer opbrengst gegenereerd (organisch)
  • 29% stijging in het conversiepercentage (organisch)
  • Toename in het aantal top-10 posities
  • Sterke organische positie

Effectieve online marketing?

Neem dan contact met ons op!
Hugo, Loekie, Bart, Lotte, Rowena en Flip - Online Marketing

Mail ons: om@x-com.nl
Hugo, Loekie, Bart, Lotte, Rowena en Flip