X-com
aandacht voor metabeschrijving

Metabeschrijving weer ingekort in 2018

Metabeschrijving weer ingekort in 2018

Waar Google in december 2017 nog aankondigde dat de meta beschrijving verlengd werd naar maximaal 320 tekens, lijkt het erop dat de oude lengte van ongeveer 165 tekens weer terug is.

De metabeschrijving is voor SEO een van de belangrijkste factoren om een hogere click through rate te krijgen. In dit korte stukje tekst in de zoekresultaten wil je de gebruiker overtuigen om verder te klikken.

Google heeft nog geen officiële nieuwe lengte bevestigd voor een metabeschrijving. Wij raden aan om metabeschrijvingen te hanteren van ongeveer 165 tekens. Deze metabeschrijvingen worden bijna altijd volledig weergegeven. Hou er wel rekening mee dat metabeschrijvingen in mobiele zoekresultaten vaak korter zijn, omdat zoekmachines streven naar een optimale weergave op een kleiner scherm. Wij raden daarom aan om de belangrijkste informatie in de eerste 130 tekens te plaatsen, zodat deze informatie zowel beschikbaar is in de zoekresultaten via een desktop als een mobiele telefoon.

Aangeraden wordt om pagina’s waarvan de metabeschrijvingen gewijzigd waren naar maximaal 320 tekens weer in te korten naar ongeveer 165 tekens. Neem gerust contact op met ons online marketing team!

Meer weten of een andere vraag?

Neem dan contact met ons op!
Hugo, Loekie, Bart, Lotte, Rowena en Flip - Online Marketing

Mail ons: om@x-com.nl
Hugo, Loekie, Bart, Lotte, Rowena en Flip