X-com

Zeer succesvolle inzet van Clicks & Bricks door Budgetplant

Budgetplant beschikt over een Nederlandse, Duitse en Belgische webshop. Het doel van deze webshops is om, naast de reguliere verkopen in het fysieke tuincentrum, ook online een zo hoog mogelijke omzet te genereren. X-com is de aangewezen partner voor het behalen van de beste resultaten uit deze webshops. Er ligt een duidelijke online marketing strategie waarin een vast budget is vastgesteld om de vooraf besproken doelstellingen te behalen.

Enorme stijging in organische bezoekers

De focus van de online marketing strategie voor Budgetplant ligt op SEARCH werkzaamheden. Dat deze SEO werkzaamheden effectief zijn blijkt uit het feit dat er een enorme stijging te zien is in het aantal organische bezoekers. Vergeleken met de statistieken van voor de livegang zijn er maar liefst 130% meer organische Nederlandse bezoekers geweest. In Duitsland is het aantal organische bezoekers zelfs met 375% gestegen. Deze stijging wordt deels veroorzaakt door de vele topposities - de effectieve SEO strategie werpt zijn vruchten af. Wekelijks verschijnen er nieuwe top-10 posities op product en e-commerce gerelateerde zoekwoorden.

Verdubbeling van het conversieratio

De overall stijging van bezoekers op de diverse platformen van Budgetplant zorgt voor een enorme toename in online bestellingen. Niet alleen het conversiepercentage is behoorlijk gestegen, ook het aantal transacties en de gemiddelde bestelwaarde zijn enorm toegenomen. Dit geldt voor alle webshops. In Nederland is het conversiepercentage zelfs met 60% toegenomen nadat we gestart zijn met de online marketing werkzaamheden.

Facts & Figures

  • Stijging van 130% in het aantal organische bezoekers in Nederland
  • Forse toename in het aantal top-10 posities
  • Conversieratio in Nederland is met 60% gestegen
  • Een organische stijging van 375% van het aantal bezoekers in Duitsland
  • In Duitsland is het conversieratio met 39% verbeterd
  • Omzet in de winkel is aanzienlijk gestegen
  • Budgetplant presteert qua omzet aanzienlijk hoger dan het branchegemiddelde

Ook meer online succes?

Neem dan contact met ons op!
Hugo, Loekie, Bart, Lotte, Rowena en Flip - Online Marketing

Mail ons: om@x-com.nl
Hugo, Loekie, Bart, Lotte, Rowena en Flip