X-com

Over "Fascino Coffee"

“Fascino Coffee” is een relatief jonge koffiebranderij gestart in 2006, gevestigd in Weert. Bij Fascino Coffee kopen vooral echte koffieliefhebbers hun koffie. Een toegewijd team koopt de duurzaam geproduceerde koffie over de gehele wereld in, vaak direct bij de koffieboer.

Met hun passie en ambacht worden de beste koffies gebrand, verpakt en eventueel vermalen. De webshop is voor Fascino het belangrijkste verkoopkanaal.

Bekijk de Fascino webshop: www.fascino-coffee.com.

 

De vraag

Vervang de huidige Magento 1 webshop voor een nieuwe webshop op het Magento 2 platform. De webshop dient gekoppeld te zijn aan Exact Online, en de klanten van Fascino Coffee moeten online een abonnement kunnen afsluiten om periodiek naar keuze koffie kunnen ontvangen. De identiteit van Fascino Coffee dient over de gehele webshop onmiskenbaar te zijn.

“Fascino Coffee is niet zomaar een van de vele koffieleveranciers, met allemaal soortgelijke (standaard) webshops”

Inventarisatie

Het project is gestart met een uitgebreide inventarisatie samen met het Magento team en de opdrachtgever.

Het uitgangspunt was het om het goede van de huidige webshop te behouden en te onderzoeken wat kan er beter kan. Hierbij werd ook gekeken wat de komende jaren de ontwikkelingen zijn in de markt op het gebied van webshops en online marketing. De inventarisatie heeft geresulteerd in een gedetailleerde omschrijving van de nieuw te ontwikkelen webshop.

Op basis van de nieuwe huisstijl zijn er een aantal schetsen gemaakt waarbij de unieke profilering en gebruiksgemak voor de klant centraal stonden. Doordat de opdrachtgever zeer nauw betrokken werd gedurende het inventarisatieproces sluit de opgeleverde webshop volledig aan bij de verwachtingen.

De oplossing

Door de huisstijl van Fascino Coffee volledig in het ontwerp van de webshop op te verwerken is er een direct herkenbare webshop opgeleverd die kwaliteit en ambacht uitstraalt. Hierbij is veel aandacht besteed om de user experience op een hoog niveau te brengen.

De webshop is van diverse technieken voorzien om klanten te binden om vervolg aankopen te stimuleren. Daarnaast is met de Exact Online module van Dealer4Dealer de administratie en facturatie direct gekoppeld met de webshop.

Spreekt dit project je aan?

Neem dan contact met mij op!
Bas Peters - Directeur

Mail mij: bpeters@x-com.nl
Bas Peters

Gemaakt door

Loek de Rooij
Robin Mulder
Inge van de Voort
  • Loek de Rooij Webdeveloper
  • Robin Mulder Webdeveloper
  • Inge van de Voort Projectmanager