X-com

Magento Webshop Florale Haircare

Florale Haircare is de toonaangevende leverancier van kappersartikelen in de Benelux. Florale heeft vele internationale klanten en richt zich zowel op de B2B als de B2C markt. X-com werd benaderd voor de professionalisering van de e-commerce omgeving. www.floralehaircare.com

Op maat e-commerce platform

X-com realiseerde op basis van Magento een online e-commerce platform op maat. Hierbij is een uitgebreide koppeling met Exact online geïmplementeerd, waarbij de order afhandeling vanuit Exact plaatsvindt. Tevens worden de prijslijsten, producten en klanten (met alle bijbehorende data) vanuit Exact ingeladen.

Uniek winkelmandje

Er zijn diverse technische functionaliteiten ontwikkeld, gericht op het gebruiksvriendelijk etaleren van alle diverse productvariabelen. Hierbij is onder andere effectief gebruik gemaakt van de Ajax cart pro, waardoor er ook vanuit de overzichtpagina's al direct producten besteld kunnen worden. Ook worden klanten automatisch doorverwezen naar de juiste storeview.

Snelheidsoptimalisatie

Daarnaast is er een snelheidsoptimalisatie doorgevoerd, zonder gebruik te maken van Full page cache of Varnish cache. Omdat beide mogelijkheden teveel technische beperkingen realiseren m.b.t. technische functionaliteiten binnen Magento is gekozen voor andere vormen waarmee de gewenste snelheidswinst behaald is.

Spreekt dit project je aan?

Neem dan contact met ons op.

Mail ons: info@x-com.nl

Gemaakt door

Loek de Rooij
Dion van Rijswijk
  • Loek de Rooij Webdeveloper
  • Dion van Rijswijk Projectmanager