X-com

Webshop Clevers

IJssalon Clevers is een waar begrip in de regio en staat bekend om het lekkerste ijs. In maar liefst zeven ijssalons in Grubbenvorst, Arcen, Plasmolen, Overloon, Kessel, Tienray en Roermond wordt dagelijks vers gemaakt ijs geserveerd. X-com heeft de nieuwe webshop voor IJssalon Clevers ontwikkeld. Speciaal voor de verkoop van ijstaarten rondom de kerstperiode is deze website live gegaan. www.clevers.nl

In X-com hebben wij een professionele en betrokken partner gevonden

Theo Clevers Eigenaar

Online marketing strategie

In 2015 heeft Clevers besloten, online zich vooral te richten op de verkoop van ijstaarten. X-com en Clevers hebben hierbij harde targets vastgesteld. Om de doelstellingen van Clevers te behalen heeft X-com een online marketing strategie ontwikkeld. Binnen deze stragegie is de focus gelegd op online advertising op Google en Facebook. De campagne had een looptijd van 3 weken en werd tot in de kleinste details uitgewerkt.

Google Adwords

Binnen Google Adwords is er gekozen om op verschillende manieren te adverteren. Zo zijn er bijvoorbeeld Search campagnes ingericht om de gerichte bezoekers te targeten en is er een GDN campagne voor de branding van de nieuwe webshop. Deze diversiteit aan advertenties heeft zowel de verkoop van ijstaarten als de bekendheid van de nieuwe webshop een flinke boost gegeven.

Facebook Campagnes

Facebook is een uitermate geschikt medium om nieuwe diensten, producten of bedrijven te promoten. Dit is natuurlijk de perfecte manier om de nieuwe website van Clevers onder de aandacht te brengen. Via gesponsorde verslagen, waarbij de focus lag op het targeten van de consument woonachtig in de omgeving van de ijssalons, is de verkoop van ijstaarten optimaal gestimuleerd. Aangezien Clevers veel volgers heeft, is het plaatsen van diverse updates rondom dit thema een uitgelezen kans om de grote schare fans in beweging te brengen. Gedurende deze periode heeft dit een grote bijdrage geleverd aan de verkoop van ijstaarten en daarbij heeft de Facebookpagina van Clevers aanzienlijk meer volgers gekregen.

Spreekt dit project je aan?

Neem dan contact met mij op!
Bas Klaassen - Commercieel Manager

Mail mij: bklaassen@x-com.nl
Bas Klaassen

Gemaakt door

Ruud Alberts
Paul Einig
Eric Swiggers
Rowena Houwen
  • Ruud Alberts Webdeveloper
  • Paul Einig Front-end developer
  • Eric Swiggers Front-end developer
  • Rowena Houwen Online Marketeer