X-com

Website BMW en MINI occasions

Voor negen samenwerkende BMW dealers, die samen het grootste aanbod BMW's en MINI's van Nederland aanbieden (nieuw en occasions!), heeft X-com twee nieuwe website ontwikkeld; uw-mini-occasions.nl en uw-bmw-occasions.nl. De opdracht; Een aantrekkelijke, gebruiksvriendelijke, maar vooral effectieve website.

Concurrentie analyse

Het doel was duidelijk; 'Het ontwikkelen van 'de nieuwe BMW Autotrader, Autoscout24 en Autotrack'. Op basis van dit primaire doel is de online marketing afdeling van X-com gestart met een gedetailleerd vooronderzoek, een gedegen online concurrentie analyse en uiteindelijk een duidelijke usability- en conversie strategie. Op basis van deze richtlijnen is een uitgebreide schetsfase ingegaan, waarbij het webdesign moest passen binnen de online marketing visie, aan moest sluiten bij de 'BMW look & feel', maar toch een eigen gezicht moest creƫren.

Gebruiksvriendelijkheid

De website usability is complex in al zijn eenvoud; het zo snel mogelijk kunnen bereiken van een relevant BMW aanbod. Daarnaast is actief ingezet op het maximaliseren van het vertrouwen van de bezoeker in het (online) platform Uw BMW Occasions als geheel.De USP's (voordelen) van Uw BMW Occasions en het BMW aanbod is overal binnen de website, met een klik, bereikbaar!

Ingezet op conversie

De bezoeker kan het aanbod snel en gebruiksvriendelijk filteren tot een specifieke selectie van relevant aanbod en vervolgens de detailpagina bezoeken voor specifieke informatie. Op de detailpagina wordt actief ingezet op conversie. Met specifieke conversiepunten gericht op de diverse 'actiebehoeften' van de bezoekers en de inzet van 'zachte conversies', zoals printfuncties, 'mail een vriend' en 'share' functionaliteiten is de kans op actie van de bezoeker geoptimaliseerd.

Spreekt dit project je aan?

Neem dan contact met ons op.

Mail ons: info@x-com.nl

Gemaakt door

Maarten Versteegen
Ruud Alberts
Paul Einig
  • Maarten Versteegen Projectmanager
  • Ruud Alberts Webdeveloper
  • Paul Einig Front-end developer